MCT olie – Alt du skal vide og hvordan det bruges til vægttab

Hvis du vil tabe dig og have hjælp via sunde kosttilskud og naturmedicin, så har du sikkert allerede hørt om MCT olie.

Vi vil i denne artikel komme mere ind på detaljerne omkring denne helse olie. Så du bliver tryg ved produktet, nu når du skal til at bruge det og hvordan det bruges bedst.

Hvad er MCT-olie?

En MCT olie bliver typisk fremstillet af palmeolie og/eller kokosolie. MCT står for ”Medium Chain Triglycerides”. Pa dansk kalder vi det
også mellemlange kæder af triglycerider. Disse mellemlange kæder har den effekt, at MCT optages i vores krop, hvorefter det omdannes til energi i vores lever. De mellemlange kæder af fedtsyrer der findes i MCT olien hører til, i den fedtsyre gruppe der hedder Glycerol.

find fitnessguru rabatkode

Stort set alle næringsstoffer vi indtager, skal forarbejdes af vores krop, hvilket betyder, at vores krop bruger energi for at producere endnu mere energi. En MCT olie påvirker vores krop positivt, uden kroppen skal bruge ressourcer for at forarbejde olien, da den optages hurtigere og nemmere i vores system.

Den hurtige optagelse i kroppen er med til, at øge dit energiniveau meget hurtigere. MCT olien går også ind og øger din fedtforbrænding, hvilket er positivt for folk der gerne vil tabe sig. Det fedt der er i MCT olie optages heller ikke så let i kroppen, som andre typer af fedt normalt.

De her forskellige fordele en MCT olie frembringer, har i mange år gjort denne olie meget populær, blandt folk der skal præstere ekstra. Det er gerne folk der træner hårdt for at opnå resultater, som f.eks. sportsfolk, bodybuildere og folk der gerne vil tabe sig. Personer der har kalorieunderskud i kroppen har også haft gavn af denne olie.

Der findes utrolig mange og givende egenskaber i en MCT olie. Hvis du går efter et vægttab, så er den rigtig god og kan være en vigtig faktor for, at dette vægttab vil lykkes. Grunden til dette er, at olien virker mættende og derfor hjælper med at reducere madindtag. MCT olie er det perfekte produkt, når du skal have hurtig energi, lidt mere hjælp til dit vægttab eller bare et ekstra boost i din hverdag.

Den gør også sådan, at du ikke så tit føler sult og især følelsen af at være lækkersulten forsvinder. Det er virkelig godt og smart, da det ofte er den følelse der ødelægger vores kur eller kostomlægningen.

MCT olie – Olien der hjælper på vores sundhed og med at have kontrol over vægten.

MCT står for Medium Chais Triglycerides. Det beskriver på mere forståeligt dansk, at vi har med et kosttilskud at gøre, der har et indhold der er rigt på mellemlange fedtsyrer. Det er en særlig type sund fedtstof, som vi ikke har nok af i vores kost. Det er mere hyppigt på andre kontinenter. Disse fedtsyrer er mellemlange og er derfor meget lettere for kroppen at nedbryde og ikke mindst bruge og fordøje (triglycerider er mere almindelige, men ikke så nemt nedbrydelige).

Der findes naturlige og syntetiske olier med MCT. De naturlige fedtsyrer kommer som regel fra kokosolie, palmekerne olie og mælkefedt. MCT olien er den reneste kilde til biotilgængelige fedtsyrer.
MCT struktur

Men hvad indebærer dette og hvad betyder det for dig, når du gerne vil tabe dig?

Når vi kigger helt objektivt på det, så er det meget forståeligt, at mange sammenligner MCT olie og kokosolie, da de begge har flere fællestræk. MEN det er i realiteten meget stor forskel på produkterne, hvilket også har medført, at MCT har overhalet kokosolien på flere områder og markeder.
Olien er en meget bedre kilde til de vigtige mellemlange fedtsyrer caprylsyre og caprinsyre. Disse syrer gør, at olien bliver optaget og fordøjet langt hurtigere og giver derfor også bedre energi til kroppen.
Så derfor spørg mange om MCT olie og kokosolie ikke er det samme?

Hvor er så forskellen på MCT olie og kokosolie?

Som tidligere nævnt er der mange fællestræk, hvilket gør sammenligningen forståelig. Selvom begge indeholder kokosolie, så er især deres mængder af fedtsyrer meget forskellige. Begge produkter har gode egenskaber, men virker på forskellige måder og skal derfor anvendes forskelligt.
MCT er en meget bedre kilde til de vigtige mellemlange fedtsyrer caprylsyre og caprinsyre. Disse syrer gør, at olien bliver optaget og fordøjet langt hurtigere og giver derfor også bedre energi til kroppen. Kokosolie er en god og fornuftig kilde til sunde fedtstoffer og indeholder også mellemlange fedtsyrer.
Mange mener helt korrekt, at kokosolie har et højt indhold af de sunde fedtsyrer (som af mange omtales som MCT fedt) og laurinsyre.
Denne olie kan give dig et væsentligt energi-boost der varer ved, da den forbrændes i kroppen på en anden måde end kokosolien, pga. de mellemlange fedtsyrer der er i produktet. DU kan læse hvad Netdoktor.dk siger omkring MCT olien her.
Vi er tæt på det ultimative produkt og det kan helt sikkert hjælpe dig, ligesom det har hjulpet mange andre, der også havde brug for ”lidt” ekstra.

MCT olien giver et skub på dit vægttab!

Mange bruger MCT olien som et kosttilskud, når de skal tabe sig og forbrænde noget af det dårlige fedt.
Grunden til dette er, at olien har flere konkrete fordele i et kostomlægning/vægttabs forløb.

Flere oplever disse fordele:

– Det virker appetitnedsættende (især overfor din lækkersult)
– Du kommer til at spise mindre, da følelsen af mæthed hurtigere opstår
– Dit stofskifte forøges og forbrændingen bliver bedreutro
– Er med til at forhindre, at flere af de overskydende kulhydrater ikke omdannes til fedtindhold
MCT oliens mellemlange fedtsyrer er udover at være sunde for dig, også nemme at arbejde med for din lever.
Leveren omdanner nemlig disse til brændstof (ketoner) for din krop. Når dette sker vil din krop og musklerne få mere energi.
Mange kender måske ikke ordet ketoner, men der findes flere keto-diæter, hvor du reducerer kosten indhold af kulhydrater betragteligt, så din krop automatisk får optaget de rigtige ketoner.
Kroppens forbrænding øges betydeligt, når du anvender MCT olien. Hele kroppen arbejder lidt hurtigere, så maden forbrændes også hurtigere.
MCT olien tager også toppen af din lækkersult, så den ikke ødelægger målet om vægttab eller kostomlægning.

Youtube forklare MCT

Desværre har vi ikke fundet nogle gode danske videoer som forklarer hvad Mct er. Men vi har fundet youtuber : Annette Bosworth MD, som forklarer os det, på en meget simple måde. Se videoen her:

Kan alle bruge MCT olien?

Stort set alle kan benytte sig af dette produkt. Selv veganere, vegetarer og diverse allergikere kan få glæde af dråbernes helse mæssige fordele.
Det kan ganske enkelt bruges i hverdagskosten, af stort set alle mennesker. Der er ingen smag i olien, så du kan nemt blande den mad, i din smoothie, din proteinshake eller i din dressing til salaten. Du kan selvfølgelig også vælge at tage den rent… Men ikke alle bryder sig om dette.

Vores hjerne, vores hormoner og vores immunforsvar har alle brug for sunde fedtstoffer!
Disse sunde fedtstoffer får vi normalt fra den mad vi indtager, og de er en yderst essentiel ingrediens for vores eksistens og velvære. Ellers vil og kan vores celler ikke fungere optimalt.
Dette er og har altid været kendt i forskningens verden, så vi bør derfor ikke være så bange for fedt, som mange af os eller har gået og været.

Hvordan indtager du MCT olien?

Som kort beskrevet i forrige afsnit, så kan du sagtens tage olien rent. Men den er også ganske simpel og implementere i dine daglige madrutiner.
Men som altid, så bør du starte med ganske lidt, så du ikke får gener. Brug gerne en uges tid til at trappe stille op, så du efter en uge kommer op på 2 spsk. om dagen. Ellers kommer bivirkningerne med kvalme og diarre.
Kender du bulletproof kaffe? Det er en meget populær drik blandt især keto-diæter. Dog skal du være lidt forsigtig med og ikke begynde hver dag med sådan en kop. Især ikke i starten, hvor kroppen ikke er klar til den endnu og fordi der er mange mættede fedtsyrer i opskriften.
Men du får den hurtige og nemme opskrift alligevel. Du blender ganske enkelt olien i din kaffe, sammen med en mindre portion kaffe. Wupti, så har du nemt og hurtigt indtaget dit morgenmåltid.
Men ellers er det simpelt at bruge olien i maden eller i en lækker hjemmelavet dressing.

Skal og kan du også bruge MCT olie?

Ja hvis du vil udnytte og drage fordel af oliens mange gode egenskaber, så må du selvfølgelig supplere din daglige kost op med MCT olien.
Normalt får de fleste af os del af de vigtige ingredienser gennem mejeriprodukter osv., men f.eks. veganere gør ikke.
Men for folk der vil nyde godt af oliens effekter når energien og immunforsvaret skal boostes, tabe sig eller stabilisere blodsukkeret, så er MCT olie på daglig basis en rigtig god idé.
Der er faktisk mange gode fordele ved MCT olie.
– Hjerne og hukommelsen fungerer bedre
– Du kan træne længere og hårdere (højere intensitet)
– Styrker dit immunforsvar
– Øger din forbrænding
– Nedsætter appetitten
– Tager toppen af din ”lækkersult”
– Den er god for din lever
– hjælper på dit blodsukker
Alt dette får du med 1-2 spsk. MCT olie om dagen.
Så uanset om du vil tabe dig, forbedre din træning eller bare ønsker en sundere krop og et sundere liv, så vil denne olie være et stort skridt i den rigtige retning.

Hvad er det der gør, at MCT er sundt for os?

Her kommer 10 årsager til, hvorfor MCT olie skal gøres til en fast del af din hverdag.

1. MCT olie påvirker din hjerne positivt

MCT olie påvirker hjernen positivt, så du bl.a. kan opleve en markant forbedring af hukommelsen. Generelt bliver hjernens sundhed også bedre og især hos mennesker, som ellers tidligere har oplevet problemer med hjernefunktionaliteten eller hukommelsen.

2. MCT olie opbygger dit immunforsvar

Selvom laurinsyre opfører sig mere som en typisk langkædede fedtsyre, så vurderer man den alligevel til at være tæt forbundet med MCT. Laurinsyre gør dig bl.a. mere modstandsdygtig overfor forskellige bakterier og virusser.

3. MCT olie kan hjælpe med din ketose

MCT olie kan helt naturligt hjælpe dig med til at komme i ketose, som er en tilstand, hvor du forbrænder fedt frem for glukose.
Alle ved det hjælper, at skære ned på kulhydraterne og skrue op for naturlige fedtstoffer som MCT.
MCT olie absorberes hurtigere, hvilket øger din energi. Det er også med til, at øge koncentrationen af ketoner i din krop. Disse naturlige fedtstoffer er rigtig gode til at øge din ketose, og fungerer endda også, selv når du har et højere indtag af kulhydrater.

4. MCT olie kan hjælpe på dit kolesteroltal

For at din krop fungerer bedst muligt, så er det selvfølgelig vigtigt, at din krop sund og rask. Når dit kolesterol og dine lipider er i balance, så vil du nemmere opnå dette.
Forskningen viser, at MCTs hjælper med at sænke mængden af den dårlige kolesterol i kroppen, så kroppen kan nedbringe de cardiometaboliske risikofaktorer.

5. MCT olie giver dig et boost, når du vil tabe dig

Udover evnen til at forbedre ketosen hos dig, så har MCT fedtstoffer vist sig at være utroligt gode, når det kommer til at hjælpe på personers vægttab.
Olien hjælper dig på følgende måde:
• Du får en bedre mæthedsfornemmelse
• Det øger dit stofskifte
• Det reducerer omdannelsen af de overskydende kulhydrater til fedtstoffer
Studier viser at folk der benytter MCT olie i bare nogle få uger smed flere kilo, tabte mere vægt rundt om hoften og livet. Samtidig kom de også af med af det farlige fedt der sad omkring de indre organer.

6. MCT olie kan forbedre din træning

MCT olien kan være en rigtig god måde at få accelereret din træning. Forskning har vist, at du bruger MCT olie som tilskud, sammen med aminosyrer og D-vitamin, så kan du bedre øge din muskelstyrke.
MCT olie er også med til at give dig mere udholdenhed, så du kan træne længere og med højere intensitet.

7. MCT olie kan beskytte dine nyrer

MCT fra kokosolie har flere vist sig som et ideelt fedtstof for dem, der oplever nyreproblemer og akut nyresvigt.

8. MCT olie kan hjælpe med at optage de vigtige omega-fedtsyrer

Stort set alle af os spiser for lidt fisk, selvom fedtsyrer fra fisk er utrolig vigtige for os. Alle dine vitale organer og immunforsvaret har rigtig godt af det.
Effekten af DHA og EPA omega fedtstoffer forbedres, når omega fedtsyren suppleres med MCT olie.

9. MCT olie holder også din lever sund og rask

Undersøgelser viser, at de MCT fedtsyrer der findes i kokosnødder, har en beskyttende påvirkning på din lever.
Derudover reducerer MCTs risikoen for fedtlever, som er én af de mest udbredte leversygdomme i hele verdenen.
Videnskaben mener at de positive effekter på din lever skyldes, at MCTs har evnen til at reducere opbygningen af toksiner i din lever.

10. MCT olie kan hjælpe dig med at balancere dit blodsukker

Rigtig mange danskere har svært ved at balancere sit blodsukker, hvilket også har medført, at mange danskere udvikler diabetes.
Der kan gøres rigtig mange forskellige ting, for at undgå disse diabetes problemer. En af de allerbedste er at indtage MCT.
Undersøgelser viser, at MCT olien øger kroppens følsomhed over for insulin, hvilket modvirker insulinresistensen og de generelle risikofaktorer, der findes i forbindelse med diabetes.

Hvor meget MCT er godt for mig?

Du skal altid starte stille og roligt op. Hvis din krop normalt ikke har fået kokosnøddeolie og MCT olie, så skal kroppen vende sig til de nye ressourcer der tilføres. For store mængder kan i visse tilfælde give dig mavekramper og diarre.
Start med en teskefuld om dagen!
Derefter kan du stille og roligt øge mængden indtil du kommer op på to-tre spiseskefulde per dag.
Hvis dit mål samtidig er, at få hjernen til at fungere og huske bedre, så bør du kigge efter MCT olier der indeholder C8 eller højere.
C8 er nemt for kroppen at nedbryde, hvilket gør den ideel som brændstof til hjernen. Udover dette er C8 også den bedste MCT i forhold til bekæmpelse af infektioner.

Keto MCT Olie Kapsler